وکیل ملکی، هزینه وکیل ملکی تهران

وکیل ملکی، هزینه وکیل ملکی تهران

هفت ‌سنگ بنای سرطان پوست

هفت ‌سنگ بنای سرطان پوست
همه در برابر این سرطان آسیب‌ پذیرند؛ حتی اگر نشانه ‌ای مثل پوست روشن،یا آفتاب‌سوختگی را نداشته باشند. محققان عواملی را نام می‌برند که می‌‌تواند احتمال بروز سرطان پوست را افزایش دهد.

در آمریکا سرطان پوست جزو شایع‌ترین سرطان‌ها به شمار می‌رود و میزان مرگ و میر نوعی از آن به نام ملانوما در دهه‌های اخیر تا 50 درصد در میان زنان زیر 39 سال بالا رفته است.

در برابر این سرطان همه آسیب‌پذیرند؛ حتی اگر نشانه شناخته ‌شده‌ای مثل پوست روشن، سابقه خانوادگی یا آفتاب‌سوختگی را نداشته باشند. محققان عوامل متعددی را نام می‌برند که می‌‌تواند احتمال بروز سرطان پوست را افزایش دهد. برای محافظت از خودتان عوامل خطر را بشناسید و برای پیشگیری از این سرطان اقدام کنید.

1. پزشک، پوست شما را معاینه نمی‌کند

در تحقیقی که از پزشکان آمریکایی به عمل آمده، مشخص شد 68 درصد آن‌ها معاینه منظم از پوست بدن بیماران‌شان را به دلیل کمبود وقت انجام نمی‌دهند. وقتی که ملانوما هنوز به اندازه یک خال کوچک است شانس درمان تا حدود 90 درصد افزایش می‌یابد. طبق مطالعه‌ای که اخیرا انجام شده، پزشکان چهار برابر بیشتر از افراد عادی توانایی تشخیص ملانوما را در این مرحله دارند.

• چه باید کرد: زمانی که برای چکاپ خودتان به پزشک مراجعه می‌کنید، از او بخواهید تمام خال‌های غیرعادی شما را بررسی کند.

هیچ دستورالعمل استانداردی درباره اینکه شما هرچند وقت یک‌بار باید آزمایش پوست انجام دهید وجود ندارد، ولی اگر طبق تشخیص متخصص پوست احتمال خطر در شما زیاد است، باید سالی یک‌بار این آزمایش را انجام دهید.

این نکته را هم به خاطر بسپارید که تمام سرطان‌های پوست لزوما ملانوما نیستند و اگر در هر صورت روی پوست‌تان لکه یا خال مشکوکی ظاهر شد، حتما به پزشک مراجعه کنید.

در آمریکا سرطان پوست جزو شایع‌ترین سرطان‌ها به شمار می‌رود و میزان مرگ و میر نوعی از آن به نام ملانوما در دهه‌های اخیر تا 50 درصد در میان زنان زیر 39 سال بالا رفته است.

در برابر این سرطان همه آسیب‌پذیرند؛ حتی اگر نشانه شناخته‌شده‌ای مثل پوست روشن، سابقه خانوادگی یا آفتاب‌سوختگی را نداشته باشند. محققان عوامل متعددی را نام می‌برند که می‌‌تواند احتمال بروز سرطان پوست را افزایش دهد. برای محافظت از خودتان این عوامل خطر را بشناسید و برای پیشگیری از این سرطان اقدام کنید.

2. خیلی کم آفتاب می‌گیرید

دکتر ماریان بیرویک، پروفسور دانشگاه نیومکزیکو، می‌گوید:" آفتاب کم می‌تواند خطر سرطان را در شما افزایش دهد، حتی خیلی بیشتر از یک کشاورز یا کارگر ساختمان که هر روز در معرض نور خورشید است."

دکتر بیرویک ادامه می‌دهد:" پوست قادر نیست خود را با شرایط متغیر وفق دهد، یعنی اگر شما تا به حال فقط از آفتاب کم‌رمق زمستانی بهره برده‌اید، پوست‌تان دیگر مکانیسمی برای محافظت از آفتاب تند ندارد و یک آفتاب سوختگی جزیی یا برنزه کردن پوست در آفتاب ملایم هم می‌تواند آسیب‌رسان باشد."

• چه باید کرد: در امنیت از آفتاب لذت ببرید! زمانی که در معرض آفتاب هستید، از ضدآفتاب با SPF حداقل 15 استفاده کنید. کلاه لبه پهن روی سرتان بگذارید و لباس آستین بلند بپوشید. از سالن‌های سولاریوم دوری کنید. نور فرا بنفش مصنوعی ضمن اینکه به پوست آسیب می‌رساند و شما را در معرض سرطان قرار می‌دهد، باعث می‌شود پوست نتواند در برابر آفتاب واقعی نیز از خود محافظت کند.

3.پوستی تیره دارید

هرچند در بین مردم این‌طور جا افتاده است که پوست‌های روشن خیلی بیشتر از دیگران در خطر سرطان هستند و افراد دارای پوست تیره یا سیاه‌پوست‌ها معمولا کمتر سرطان می‌گیرند ولی وقتی بیماری به سراغ‌تان آمد و دیر تشخیص داده شد، معمولا دیگر کاری از دست کسی ساخته نیست. دکتر گلاستر، پروفسور دانشگاه سینسیناتی، معتقد است:" به خاطر همین باور غلط بسیاری از کسانی که پوست‌شان آسیب دیده، زمانی مراجعه می‌کنند که بیماری‌شان در مراحل پیشرفته قرار گرفته است."

• چه باید کرد: در بین افراد با پوست‌های تیره اغلب ملانوما جایی ظاهر می‌شود که کمتر در معرض آفتاب بوده است. توصیه دکتر گلاستر به صاحبان پوست‌های تیره این است:" از ضدآفتاب غفلت نکنند و هرگاه بین انگشتان پا، کف دست و پا و زیر ناخن‌های‌شان خال یا رگه‌های تیره تازه‌ای مشاهده کردند حتما به پزشک‌شان مراجعه کنند."

4. اهل خودآزمایی نیستید

کمتر از نیمی از انسان‌ها به بروز خال‌های مشکوک اهمیت می‌دهند و همیشه پوست‌شان را بررسی می‌کنند، در حالی که تنها یک بررسی چند لحظه‌ای می‌تواند جان‌شان را نجات دهد. تحقیقات نشان می‌دهد احتمال ابتلا به ملانومای کشنده در بین کسانی که مرتب پوست‌شان را چک می‌کنند تا 34 درصد پایین می‌آید.

• چه باید کرد: با یک آینه دستی جاهایی از بدن را که احتمال بروز خال یا لکه در آن بیشتر است، نگاه کنید. می‌توانید برای ساده‌تر شدن کار از یک آینه تمام قد هم کمک بگیرید. آینه را در جایی که لباس‌تان را عوض می‌کنید، قرار دهید. در خانم‌ها 20درصد از سرطان‌های پوست از پشت پا شروع می‌شود، پس این ناحیه از بدن‌تان را خوب بررسی کنید. اگر جزو افراد پرخطر محسوب می‌شوید، هر ماه یک آزمایش از سر تا پا انجام دهید و سعی کنید این کار را به‌صورت یک عادت درآورید.

5. هر روز صبح ضد آفتاب می‌زنید

با اینکه ضدآفتاب خیلی چیز خوبی است اما خانم‌هایی که مقدار زیادی ضدآفتاب به پوست‌شان می‌مالند و کل روز را حمام آفتاب می‌گیرند، 39 درصد بیش از سایرین در معرض پرتوهای مضر خورشید هستند و حتی ممکن است بیشتر از کسانی که از ضدآفتاب استفاده نمی‌کنند، آسیب ببینند. به همین دلیل است که بعضی از تحقیقات درباره ضدآفتاب‌ها آنها را در زمره عوامل پرخطر در بروز ملانوما قرار می‌دهد. محققان می‌گویند:" ضد آفتاب شاید جلوی آفتاب سوختگی را بگیرد ولی قادر به محافظت از پوست در برابر طیف کامل پرتوهای فرا بنفش و اشعه‌های زیان‌آور نیست."

• چه باید کرد: نیم ساعت پیش از بیرون رفتن ضدآفتاب بمالید و هر دو ساعت آن را تجدید کنید. با 1 اونس ( حدود 2 قاشق غذاخوری ) ضدآفتاب می‌توانید کل پوست‌تان را ایمن کنید و سعی کنید بیش از حد در آفتاب نمانید.

6. رژیم غذایی مناسبی ندارید

همین غذایی که می‌خورید می‌تواند به تنهایی احتمال سرطان را کم یا زیاد کند. محققان پی برده‌اند افرادی که بیشتر از غذاهایی مثل گوشت قرمز، محصولات فرآوری‌شده، لبنیات پرچرب و نوشیدنی‌های شیرین استفاده می‌کنند خطر ابتلا به سرطان در آ‌نها 83 درصد بیشتر است و کسانی که در رژیم غذایی‌شان میوه، سبزیجات، غلات سبوس‌دار، ماهی و لبنیات کم چرب می‌گنجانند، با 54 درصد کاهش احتمال سرطان مواجه می‌شوند.

• چه باید کرد: از همان الگوی غذایی پیروی کنید که برای بیماری‌های قلبی و دیابت توصیه می‌شود؛ یعنی مصرف گوشت قرمز و پرچرب و غذاهای بسته‌بندی‌شده را کم کنید و در عوض بیشتر غذاهای تازه و گوشت مرغ و ماهی بخورید. غلات کامل و لبنیات کم‌چرب را هم فراموش نکنید. محققان مصرف ویتامین ‌D را هم توصیه می‌کنند چون می‌تواند از بروز تومورهای بدخیم جلوگیری کند و امید به زندگی را در بیماران مبتلا به ملانوما افزایش دهد.

7.اهل ویزیت‌های مکرر نیستید

اگر با مورد غیرطبیعی در پوست‌تان مواجه شدید، درنگ نکنید. حتی اگر شما تماس بگیرید و درخواست یک ویزیت فوری از یک متخصص پوست داشته باشید، باز هم ممکن است زودتر از یکی دو ماه آینده به شما وقت ندهند، در حالی که یک زخم یا آسیب مشکوک باید فورا ارزیابی شود. اگر خدای نکرده به ملانوما مبتلا شده باشید، تاخیر در درمان می‌تواند به بالا رفتن هزینه درمان و کاهش شانس بهبودی منجر شود.

• چه باید کرد: اگر نمی‌توانید دسترسی فوری به یک متخصص پوست داشته باشید، از پزشک خانوادگی‌تان بخواهید مداخله کند و از یک متخصص برای‌تان خارج از نوبت وقت بگیرد. برای اطمینان بیشتر از کیفیت درمان درخواست نمونه‌برداری از پوست داشته باشید زیرا مطالعات اخیر نشان می‌دهد بیش از نیمی از موارد جراحی تنها به این دلیل لغو شده که تومور خطرناک نبوده است.