وکیل ملکی، هزینه وکیل ملکی تهران

وکیل ملکی، هزینه وکیل ملکی تهران

وقتی کودک دارویش را مصرف نمی کند

وقتی کودک دارویش را مصرف نمی کند

 بسیاری از ما مشاهده کرده‌ایم که برای خوراندن داور به کودک بیمار، هر چند از ترفندهای مختلف استفاده کنیم، باز کودک سرش را برمی‌گرداند، فرار می‌کند، چنان خود را محکم گرفته و دهانش را می‌بندد که مطمئن باشد ،حتی قطره‌ای از دارو به‌دهانش وارد نمی‌شود.

 مجبور کردن کودک کار ساده‌ای نیست، بخصوص اگر دارای عفونت شدید و تب باشد.
اکثر اوقات مخالفت کودک برای خوردن دارو به‌دلیل مزه بد آن است. شما باید مطمئن شویدکه مصرف دارو برای کودک ضروری است یا نه؟

 

متخصصین اطفال بر این باورند که: بیشتر سرماخوردگی ها و گلودردهای کودکان بدون نیاز به مصرف دارو، درمان خواهد شد. به علاوه بیشتر اوقات بروز علایم بیماری مفید هم هست. مثلاً سرفه باعث دفع ترشحات و آلودگی از گلوست. به‌همین دلیل آنها می‌گویند: بهتر است برخی از داروها فقط شب‌ها و هنگام خواب مصرف شوند تا کودک بتواد استراحت کند و در طی روز نیازی به مصرف آنها نیست، البته مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها از این قا نون مستثنی است. این داروها می‌بایست راس ساعت مشخصی از شبانه روز مصرف شوند. والدین نیز اغلب برای خوراندن آنتی‌بیوتیک به کودکان دچار مشکل می‌شوند. در اینجا راه‌هایی برای تسهیل خوراندن دارو به کودک پیشنهاد می‌کنیم.

 

برای این کار دارو را با یک ماده خوش‌مزه مخلوط کنید. البته در مورد حفظ اثر دارو حتماً با پزشک مشورت کنید. امروزه حدود چهل ماده طعم‌هنده در داروخانه‌ها موجود است و شما می‌توانید طبق نظر پزشک از این مواد استفاده کنید.
در صورتی که آنتی‌بیوتیکی با طعم مطبوع‌تر می‌تواند جایگزین داروی تجویز شده باشد، از پزشک بخواهید آن را تجویز کند.
به جای چکاندن دارو در دهان کودک، ابتدا آن را در قاشق و یا ظرف مناسب چکانده بعد آن را به دهان کودک وارد کنید.
وسایلی شبیه به سرشیشه شیر کودکان در بازار موجود است، استفاده از این وسایل به دلیل شباهت آن با شیشه شیر، باعث می‌شود کودک راحت دارو را بخورد و قبل از این که متوجه طعم آن شود دارو به معده‌اش رسیده است.
می‌توانید کودک را بنشانید، اسباب بازی مورد علاقه‌اش را بالای سرش نگه دارید. هنگام نگاه کردن به‌اسباب‌بازی، ناخودآگاه دهان کودک باز خواهد شد. از فرصت استفاده کنید و دارو را به دهانش بریزید.

 

هنگام خوراندن دارو به کودک طوری صحبت کنید که گویی ماده بسیار خوشمزه‌ای در اختیار شماست. در این صورت کودک برای چشیدن آن کنجکاو خواهد شد و شربت آمپی‌سلین را می‌خورد ،طوری که آبنبات را می‌خورده است.
معمولاً داروهایی که سرد باشند، راحت‌تر خورده می‌شوند. البته بعضی از داروها در اثر سرد شدن فاسد می‌شوند. در این مورد با پزشک مشورت کنید و در صورت امکان کمی دارو را سرد کنید. در غیر این صورت، قبل از خوردن داور کمی یخ روی زبان کودک بگذارید با این کار حس چشایی او ضعیف شده و دارو را راحت می‌خورد.

 

کودکان بزرگ‌تر :
– به شکل‌های مختلف کودک را بخندانید. در این صورت پذیرش دارو برایش راحت‌تر است.
– دارو را در آب میوه، ژله، شیر، پودینگ و سایر نوشیدنی‌ها پنهان کنید، البته قبلاً با پزشک در این مورد مشورت کنید.
کودکان دو تا سه سال خیلی علاقه دارند خودشان کارهایشان را انجام دهند. به آنها اجازه دهید خودشان دارو را میل کنند البته میزان مصرف دارو را کنترل کنید.
– به‌جای این که از او بپرسید «دارویت را می‌خوری؟» بپرسید «دارویت را با قاشق می‌خوری یا فنجان ؟». با این کار حواس او را از دارو متوجه شکل ظرف می کنید.
– تظاهر کنید اول عروسکش دارو را می‌خورد بعد نوبت اوست.
– دقت کنید کودک کدام شکل دارویی را می‌پسندد (قرص، کپسول، شربت) و از پزشک بخواهید در صورت امکان همان شکل دارویی را نسخه کند.
– گاهی اوقات می‌توان واقعیت را به شکل هیجان‌انگیزی به او گفت: مثلاً این که بگویید: «این دارو معجزه می‌کند و تو سریع‌تر درمان خواهی شد.»