وکیل ملکی، هزینه وکیل ملکی تهران

وکیل ملکی، هزینه وکیل ملکی تهران

فرآیند بازیابی اطلاعات

فرآیند بازیابی اطلاعات
۱- بر روی موضوعات تمرکز کنید.
حافظه، از مهمترین بخش‌های پردازشی ماست. برای جابجایی اطلاعات از حافظه کوتاه‌مدت به بلند‌مدت، تمرکز بسیاری در هنگام یادگیری یا ورود اطلاعات لازم است.برای مثال جهت مطالعه، باید مکانی ساکت و فارغ از هر گونه ابزار یا افرادی که ممکن است حواستان را پرت کنند را انتخاب کنید. اتاقی که در آن تلویزیون روشن است، موزیکی در حال پخش است و یا افرادی در حال گفتگو هستند، به هیچ وجه برای مطالعه یا سایر اعمال مناسب نیست.

۲- برنامه هفتگی را طوری تنظیم کنید که کلاس‌ها و جلسات فشرده و چندمنظوره نباشند.
بر اساس مطالعه‌ای که در سال ۲۰۰۱ به انجام رسیده، کلاس‌ها یا جلسه‌هایی با زمان استراحت کم، فرصت پردازش و دسته‌بندی اطلاعات ورودی به حافظه را از ما می‌گیرند. بر اساس این تحقیق، دانش‌آموزانی که به صورت آزاد در کلاس‌ها و دوره‌های خاصی شرکت کرده بودند، مواد آموزشی آن کلاس‌ها را بهتر از دانش‌آموزانی که چندین درس را بی‌وقفه در یک ترم دنبال کرده بودند به خاطر داشتند.

۳- اطلاعات را همزمان با مطالعه در ذهن‌تان ساماندهی کنید.

پژوهشگران دریافته‌اند که حافظه ما اطلاعات را به صورت خوشه‌ای نگهداری می‌کند. به این معنی که اطلاعات مرتبط با هر موضوع در بخش خاصی از حافظه و در کنار هم ذخیره می‌شوند. با توجه به این نکته، می‌توانید تلاش کنید به هنگام مطالعه، اطلاعات را گروه‌بندی کنید و داده‌های مشابه را در ذهن‌تان در کنار هم قرار دهید. می‌توانید از تکنیک‌هایی مانند نقشه ذهنی و روش‌های مشابه دیگر، به روند ذخیره داده‌ها و در نهایت یادگیری خودتان کمک کنید.

۴- از ابزارها و تکنیک‌های مختلف برای حفظ کردن اطلاعات بهره‌مند شوید.
ابزارها و تکنیک‌های خاصی وجود دارند که با کمک آنها می‌توانید روند ذخیره و بازیابی اطلاعات را برای خودتان آسان‌تر کنید. با استفاده از این تکنیک‌ها، به خاطر آوردن داده‌ها برای شما ساده‌تر می‌شود. به عنوان مثال ممکن است برخی تصاویر، صداها یا حتی رایحه‌ها، چیزهای خاصی را در ذهن‌تان به تصویر بکشد. اگر چنین است، از این موارد در سایر موقعیت‌ها و برای به خاطر آوردن چیزهای مهم و دسترسی به بخش‌های مختلف حافظه‌تان نیز بهره ببرید.

۵- تکرار کردن را فراموش نکنید.
وقتی که اطلاعات خاصی را از حافظه بلندمدت بازیابی می‌کنید، در واقع آنها را بازخوانی می‌کنید. یکی از بهترین تکنیک‌ها برای دسترسی سریع‌تر و بهتر در آینده، تکرار کردن روند بازخوانی و بازیابی داده‌ها از حافظه است. برای مثال، این روش برای یادگیری معانی واژگان بسیار کاربردی است. پس از اینکه معنی واژه‌ای را فرا می‌گیرید، با چند بار تکرار آن، در آینده امکان بازخوانی و به خاطر آوردن معنی آن برایتان ساده‌تر خواهد شد.

۶- بین دانسته‌های جدید و چیزهایی که می‌شناسید ارتباط برقرار کنید.

وقتی در حال مطالعه یا یادگیری چیزی هستید، سعی کنید آن را با چیزهایی که در حال حاضر می‌شناسید مرتبط کنید. بدین ترتیب با ایجاد ارتباط بین دانسته‌های قدیمی و تازه، آموخته‌ها آسان‌تر در حافظه ذخیره شده و به خاطر آوردن آنها ساده‌تر می‌شود خیلی خوب است.