وکیل ملکی، هزینه وکیل ملکی تهران

وکیل ملکی، هزینه وکیل ملکی تهران

تشخیص و علائم آب مروارید

تشخیص و علائم آب مروارید

آب مروارید زمانی بروز می‌کند که پروتئینی موسوم به«کالپاین» در مقابل عدسی  چشم  شکل می‌گیرد و در نتیجه موجب نقص و اشکال در بینایی می‌شود.

یک فوق تخصص چشم پزشکی توارث، ضربه دیدن چشم، سیگار، نور شدید خورشید مصرف برخی داروها مانند کورتون و مصرف بی رویه برخی ویتامین ها را از عوامل بالا برنده ریسک ابتلا به آب مروارید دانست.

امین‌ الله نیک اقبالی، فوق تخصص چشم پزشکی در توضیح آب مروارید گفت: عدسی داخل چشم همچون شیشه و بلور شفاف است که نور به راحتی از آن عبور می‌کند و به انسان امکان دید واضح اطراف را می‌دهد؛ به کدرشدن این عدسی داخل چشمی آب مروارید گفته می‌شود.

وی درباره علت نامگذاری این بیماری گفت: زمانی که به اصطلاح عدسی و آب مروارید می‌رسد، عدسی را از چشم خارج کنیم و روی سطح صافی قرار دهیم همچون مروارید غلتان است.

این فوق تخصص چشم‌پزشکی درباره علت ایجاد عارضه آب‌ مروارید گفت: آب مرواید علت کاملاً مشخصی ندارد ولی تجربه نشان داده است بعضی موارد زمینه‌های ارثی دارند که می‌تواند مادرزادی و از بدو تولد در یک یا دو چشم باشد که باید به سرعت درمان شود و برخی به علت گذشت زمان و سن و به نوعی یک بیماری کهنسالی است.

نیک اقبالی عامل سوم ایجاد آب مرواید را ضربه‌های وارد‌شده به چشم دانست و تصریح کرد: اگر ضربه تیز باشد و به چشم فرو رود مثل فرورفتن سوزن و چاقو، کسیه عدسی به سرعت پاره می‌شود و فرد در عرض چند دقیقه دچار آب مروارید می‌شود و دیدش کدر می شود ولی اگر ضربه مانند ضربه ناشی از توپ یا سنگ تیز نباشد، به مرور زمان آب مروارید ایجاد می‌شود که در هر دو صورت قابل درمان است.

وی وجود برخی بیماری‌ها در فرد را زمینه ساز بروز آب مروارید عنوان و گفت: وجود برخی بیماری‌ها مثل دیابت و آب سیاه در فرد شانش بروز آب مروارید را بیشتر می‌کند.

این فوق تخصص چشم پزشکی سابقه عمل جراحی در چشم، نزدیک‌بینی و مصرف بعضی داروها مثل کورتون یا داروهای ضد افسردگی را عوامل دیگر بالابردن ریسک ابتلا به آب مروارید در افراد دانست.

نیک اقبالی مصرف بی رویه برخی ویتامین‌ها مانند ویتامین D را که مصرف زیادش مسمومیت ایجاد می‌کند را عامل بروز آب مروارید دانست.

وی درباره نحوه تشخیص آب مروارید گفت: آب مروارید در اطفال در هنگام تولد یا مراجعه به مشاوره چشم پزشکی تشخیص داده می‌شود و در بچه‌های زیر ۱۰ سال ممکن است دیدشان کم شود ولی متوجه نشوند و در معاینات سالانه یا چند سال یک بار متوجه می‌شوند.

این فوق تخصص چشم پزشکی خاطرنشان کرد: افراد بزرگسال به مروز زمان متوجه کاهش تدریجی دید و کدرشدن بیناییشان می‌شوند که به راحتی می‌توانند با بستن یک چشم و دید از چشم دیگر به تاری یکی از چشمانشان پی ببرند که این نشانه می‌تواند مربوط به آب مروارید باشد که برای تشخیص قطعی باید به پزشک متخصص مراجعه کنند.

نیک اقبالی خاطرنشان کرد: این عارضه آب ریزش، سوزش و خارش در پی ندارد و تنها روی بینایی و شماره عینک تأثیر دارد زیرا در سنین بالا شماره عینک به سرعت تغییر می‌کند یعنی زمانی‌که کسی به سرعت دچار تغییر شماره عینک می‌شود به دو چیز باد توجه داشت؛ بیماری قند و آب مروارید.

وی با اشاره به اثبات نشدن نقش نگاه کردن به مانیتور، نور مستقیم لامپ و مواردی از این دست در ایجاد آب مرواید تأکید کرد: مهمترین عاملی که در ایجاد آب مروارید اثبات شده است مصرف سیگار است؛ به خصوص اگر در مجاورت نور شدید آفتاب یعنی اشعه ماوراء بنفش در کوهستان و کنار دریا باشد که جمع این عوامل شدت آب مروارید را بیشتر می‌کند.

این فوق تخصص چشم پزشکی درباره عوارض درمان نشدن به موقع آب مروارید گفت: در صورتی که زمان زیادی از رسیدن آب مروارید گذشته باشد، ممکن است التهاب شدید یا آب سیاه در چشم ایجاد شود که مسأله بینایی مطرح نیست بلکه این عامل تخریب کننده است و کل سلامت چشم را به خطر می‌اندازد که در این صورت باید با انجام اقدامات موثر در کنترل التهاب یا فشار وارد بر چشم جراحی شود.

نیک اقبالی درباره روش‌های جدید درمانی برای آب مروارید نیز گفت:‌ در تمام موارد درمان آب مروارید با خارج کردن عدسی از چشم بیمار است و در ۲۰ سال گذشته ما به جایگزینی عدسی مصنوعی به جای عدسی خود بیمار تلاش می‌کنیم تا شخص بتواند با کمترین نیاز به عینک بینایی خودش را داشته باشد.

وی افزود: معمولاً کاری که درعمل جراحی انجام می‌شود این است که دید فرد را برای دور اصلاح می‌کنند اما فرد برای دید نزدیک نیازمند عینک است یا اینکه به درخواست خود فرد دید نزدیک را اصلاح می‌کنند و فرد برای دیدن دور نیازمند عینک خواهد بود.

این فوق تخصص چشم پزشکی خاطرنشان کرد: در موارد خاصی که شخص خواستار اصلاح توأمان دور و نزدیک است از عدسی‌های خاصی در چشم استفاده می‌شود که در ۸۰ تا ۹۰ درصد موارد دید دور و نزدیک را اصلاح می‌کند.

نیک اقبالی شیوه عمل را به بیمار و علت بروز آب مروارید مرتبط دانست و تصریح کرد: معمولاً ترجیح این است که عمل آب مروارید سرپایی، با بی حسی و با کمترین صدمات به چشم انجام شود تا شخص بتواند به سرعت فعال شود و به کارهای روزمره خود برسد که البته همه این ها به تصمیم پزشک و وضعیت روحی و روانی و جسمی بیمار مرتبط است.

وی درباره دوره نقاهت در این عارضه گفت: دوره نقاهت این بیماری چند ساعت و گاهی مدت طولانی تر است که به شرایط فرد پس ازعمل و نوع عمل مربوط است.