آژانس دارپا تاکنون ۵۳ میلیون دلار برای حمایت از این طرح به شرکت آی بی ام کمک کرده است.
شماری از دانشگاهها مثل کورنل و اینی لابز و برخی از تاسیسات اَبَر رایانهای دولتی نیز در این زمینه به آی بی ام کمک میکنند.آیبیام میکوشد این پردازندهها را طوری طراحی کند که انرژی بسیار کمی استفاده کنند ولی در عین حال قدرت پردازشی بسیار بالایی داشته باشند.
معماری سخت افزاری پردازندههای سیناپس متفاوت از پردازندههای کنونی است.در این پردازندهها از مجموعهای از هستههای پردازشی کم مصرف استفاده شده است.به گفته آیبیام عملکرد این پردازندهها شبیه سازوکار پردازش اطلاعات در مغز انسان است که در آن هر سیناپس عصبی (یعنی محل اتصال دو عصب) برای خود یک هسته و حافظه مستقل دارد و هر سیناپس در هماهنگی با دیگر سیناپسها فعالیت میکند.
شرکت آی بی ام اخیرا در کنفرانسی از اکوسیستم نرم افزاری ویژه این پردازندهها رونمایی کرده است.این شرکت همچنین یک شبیهساز ویژه طراحی کرده است که به کمک آن میتواند شبکه مجازی حاکم بر هسته سیناپسهای عصبی مغز انسان را شبیهسازی کند.
آی بی ام همچنین یک الگوی برنامهنویسی ویژه به نام کورلت (corelet) طراحی کرده است که همانند الگوی پردازش عصبی مغز انسان عمل میکند.به گفته آی بی ام، کورلت دارای یک سازوکار پنهان است و برنامهنویسان فقط به دادههای ورودی و خروجی آن دسترسی خواهند داشت.