وکیل ملکی، هزینه وکیل ملکی تهران

وکیل ملکی، هزینه وکیل ملکی تهران

خانم‌های زیبا بیشتر ام‌اس می‌گیرند؟

خانم‌های زیبا بیشتر ام‌اس می‌گیرند؟
متاسفانه در دنیا درمان قطعی و ریشه كن کننده برای ام‌.اس وجود ندارد اما داروهایی برای كنترل این بیماری وجود دارد. دكتر علایی با اشاره به این مطلب «به سیب سبز» می‌گوید: «بیماری ام‌اس اگرچه درمان قطعی در جهان ندارد اما روش‌ها و داروهایی برای كنترل این بیماری وجود دارد و مبتلایان نباید در این زمینه نگران باشند چرا؟
 
كه بیماری ام‌اس مانندخیلی از بیماری‌های دیگر مثلا بیماری دیابت كه با مصرف دارو كنترل می‌شود قابل مدیریت است. این بیماری مانند تمام بیماری‌های خودایمنی در بین خانم‌ها بیشتر است و هنوز دلیل آن مشخص نیست كه چه عاملی وجود دارد كه این بیماری‌ در میان زنان بیشتر است. ما نمی‌دانیم آیا هورمون‌های زنانه در این زمینه موثرند یا فاكتورهای دیگری مانند كمبود ویتامین D در بدن.»

دكتر علایی در جواب به این سؤال که آیا ام‌اس آنگونه که به نظر می‌رسد درافراد زیبا رو بیشتر دیده می‌شود گفت: «واقعیت این است كه این موضوع فعلا اساس علمی ندارد. اما به نظر می‌رسد كه ام‌.اس در میان افرادی كه از نظر سطح فرهنگی، اجتماعی در جایگاه بالاتری قرار دارند بیشتر دیده می‌شود و تعداد زنان مبتلا نیزدر مقایسه با مردان چند برابر است.»

علائم بیماری در هر فرد متفاوت است

نحوه بروز بیماری ام‌اس در افراد مختلف متفاوت است. فردی ممكن است با علائمی نظیر ضعف دست و پا متوجه ابتلا به این بیماری شود و فرد دیگری ممكن است آن را با ضعف در بینایی تجربه كند چرا كه این بیماری هزار چهره دارد. دكتر علایی با اشاره به این مطلب به «سیب سبز» می‌گوید: «هرچه زودتر بیماری ام‌اس را در فرد شناسایی و برای درمان آن اقدام كنیم نتیجه بهتری می‌گیریم. اگر فرد در مراحل شروع بیماری از ابتلا به ام‌اس آگاه شود و درمان دارویی را آغاز كند و پروسه درمان را قطع نكند به این ترتیب بهتر می‌تواند بیماری را كنترل كند و نتیجه بهتری می‌گیرد در حالی كه فردی كه درمان را از مراحل پیشرفته بیماری‌ا‌ش شروع می‌كند یا با وجود توصیه‌ها درمان را نامنظم ادامه دهد یا قطع می‌کند، شانس موفقیت را کم می کند.»

عوامل تشدید بیماری ام‌اس را بشناسید

در تحقیقات و پژوهش‌های مختلف از عوامل مختلفی در تشدید بیماری ام‌اس نام‌برده شده است كه مهم‌ترین آنها استرس است. دكتر علایی با اشاره به این مطلب می‌گوید: «استرس، اضطراب و افسردگی از جمله فاكتورهایی هستند كه احتمال حمله‌های ام‌اس و تشدید بیماری را به همراه دارد. به همین دلیل توصیه می‌شود افراد مبتلا به ام‌اس برای پیشگیری و كنترل این وضعیت‌ها از شیوه‌هایی همچون موسیقی‌درمانی، یوگا و ورزش‌هایی مانند ایروبیك بهره بگیرند تا بتوانند اثرات استرس، تنش و اضطراب را در خود به حداقل ممكن برسانند. این روزها تحقیقات زیادی درباره تاثیر موسیقی‌درمانی و یوگا بر كنترل استرس‌ها به طور کلی منتشر شده است. »

داروی ام اس گران نداریم چگار کنیم؟

دكتر علایی عضو كمیته علمی انجمن ام‌اس ایران با اشاره به این مطلب كه در چندماه گذشته اقدامات خوبی برای كاهش هزینه‌های دارو و درمان بیماری ام.اس انجام گرفته است می‌گوید:« یكی از گران‌ترین د‌اروهای درمان بیماری ام.اس داروی تای‌سبری است كه پیش از این حدود 10تا11 میلیون تومان در ماه برای مبتلایان هزینه داشت اما با پیگیری مسئولان و همراهی بیمه‌ها در حال حاضر با قیمت حدود 700 هزار تومان در اختیار آنان قرار می‌گیرد.

 
علاوه بر این در كنار این كاهش قیمت یكی از داروهای خوراكی درما ن ام‌اس با نام ایرانی فینگولیدكه نوع خارجی آن پیش از این به كشور وارد نمی‌شد در داخل كشور تولید شد وپس از طی مراحل تحقیقاتی لازم امروز می‌تواند با رعایت اصولی خاص‌برای بر خی از مبتلایان تجویز شود. تهیه این دارو نیز در ماه بیش از صدهزار تومان هزینه دارد. به طور كلی می‌توان گفت در حال حاضر داروی بسیار گران و كمیاب كه موجب دل‌نگرانی خانواده‌ها و مبتلایان شود در گروه داروهای درمان ام‌اس نداریم.»