وکیل ملکی، هزینه وکیل ملکی تهران

وکیل ملکی، هزینه وکیل ملکی تهران

چرا برخی از همسران به هم خیانت میکنند؟

چرا برخی از همسران به هم خیانت میکنند؟
دختر و پسری كه برای رفتن زیر یك سقف روزشماری میكنند آمال و آرزوهای مختلفی دارند. عروسی بگیرند، بچه‌دار شوند، خانه‌ خود را بزرگتر كنند، ماشین دلخواه خود را بخرند، به سفرهای مختلف بروند و … خب در بهترین حالت، این شادی ها با خاطراتی خوش می آیند و برای زوجین به‌ یادماندنی میشوند.

اغلب همسرانی كه با این خاطرات زندگی می كنند همیشه شریك غم و شادی هم بوده و در تمام دوران زندگی متعهد و وفادار به یكدیگرند، اما در مقابل زوج‌هایی هم هستند كه با وجود خاطراتی شاد و ماندگار، به دلیل برخی فشارها، مشكلات و كمبودهای زندگی یا به دلیل عقاید سست و متزلزل در برهه‌ای از زندگی مشترك راه خود را گم كرده و دچار خیانت به همسر می شوند.

پای نفر سومی در میان است …
خیانت منفورترین واژه‌ای است كه حتی شنیدن نام آن هم دلهره‌آور است. خیانت زمانی رخ می دهد كه هیچ‌گونه پیوند عاطفی بین زوجین نباشد. خیانت اعتماد و اطمینان بین همسران را از بین برده و ادامه زندگی را برای یكی از طرفین دشوار می كند.

در بیشتر مواقع همسری كه مورد بی وفایی یا خیانت قرار گرفته بشدت سرخورده می شود و حتی با تصمیمی عجولانه ممكن است میدان را برای نفر سوم خالی كند. بنا به گفته آسیب‌شناسان شایع‌ترین خیانت‌هایی كه در جامعه كنونی ما رواج دارد. خیانت عاطفی، خیانت جنسی و خیانت اینترنتی است.

در خیانت عاطفی، یكی از زوجین از نظر احساسی به شخص دیگری غیر از همسر خود علاقه‌مند می شود. فرد از صحبت‌كردن با شخص دوم لذت می برد و تمایل دارد كه اوقات فراغت خود را هم با او بگذراند. اغلب این افراد فرار از خانه و خانواده را به علت كمبود محبت‌های عاطفی، نق‌زدن‌های دائمی یا نزاع و مجادله‌های همسر خود می دانند.

اما در خیانت جنسی، هیچ‌گونه احساس و عاطفه‌ای میان فرد با طرف مقابلش وجود ندارد و تنها روابط جنسی و هیجانی موجب برقراری این رفتار ناپسند می شود. در واقع اغلب این افراد توانایی نه گفتن در روابط جنسی را ندارند و حتی ممكن است شرایطی برای آنها پیش آید كه نتوانند در مقابلش بایستند. از سوی دیگر بیشتر این افراد مایلند بدانند كه از نظر دیگران تا چه میزان جالب و جذابند.

 
همین حس برتریجویی باعث گرایش آنها به روابط نامشروع می شود. در خیانت اینترنتی هم فرد متاهل با فردی كه همسر قانونی او نیست گفت‌ و‌ گو كرده و تصاویر، مشخصات یا مسائل خصوصی دو طرف رد و بدل می شود. اما چرا برخی از همسران خیانت میكنند؟

علل و عوامل گرایش به خیانت

1 – به گفته روان‌شناسان و محققان صاحب‌نظر، یكی از عوامل خیانت فرد متاهل، گذشته اوست. فردی كه در یك خانواده بی بند و بار پرورش‌ یافته و بزرگ‌ شده به نوعی با تربیت سالم بیگانه است. یعنی نمی داند كه روابط سالم حاكم بر خانواده چیست و چگونه است. این‌گونه افراد ارتباط بی قید و شرط، برقراری روابط نامشروع و ابراز تمایلات احساسی نابجا به جنس مخالف را جزئی از زندگی خود می دانند و حتی پس از ازدواج نیز این روابط را حفظ كرده و به آن ادامه م یدهند.

2 – تنهایی و بیكاری نیز یكی دیگر از عوامل گرایش به خیانت است. این‌گونه افراد در زمان‌های فراغت با جنس مخالف ارتباط برقرار كرده و به نوعی وقت خود را پر می كنند.

3 – از سوی دیگر وقتی در جامعه‌ای روابط ناشایست رواج یابد و علنی شود، روابط برخی از زنان و مردان آزادانه شده و قبح و زشتی آن كمرنگ و در نهایت عادی می شود. در این زمان احتمال دارد برخی از همسران جذب وسوسه دنیای پرزرق و برق شده و بخواهند این‌گونه روابط را تجربه كنند.

4 – برخی افراد نیز به علت آن‌ كه دوران مجردی محدودی داشته‌اند، این‌گونه می پندارند كه ازدواج باعث محدودیت و مانع خوشگذرانی آنها شده است. بنابراین شركت در پارتیها، ارتباط زیاد با جنس مخالف و… در آنها انگیزه‌ای برای خیانت به شریك زندگی می شود.

5 – مشكلات مالی و اقتصادی را هم نباید نادیده گرفت. تمایل به داشتن زندگیهای پرزرق‌ و‌ برق، مجلل و مدگرایی از دیگر عوامل بروز خیانت محسوب میشود.

6 – در ضمن دستیابی به موقعیت‌های اجتماعی بالاتر، تنوع در به دست آوردن جذابیت‌های جنسی،  شناخت نداشتن كامل زوجین از نیازهای یكدیگر، نبود ارتباط عاطفی و صمیمانه، ضعف مبانی اخلاقی، ازدواج‌های ناهمگون و اجباری، ازدواج‌هایی كه بر اساس احساسات و بدون آگاهی سر گرفته‌اند، ارضانشدن سالم نیازهای جنسی در نهاد خانواده، نبود جذابیت در همسران، انتقام از رفتار خیانتكارانه همسر، مشكلات شخصیتی یا روانی یكی از زوجین و انتقام تلافیجویانه در برابر شك و گمان‌های افراطی و نابجای همسران از دیگر عوامل خیانت زوجین محسوب می شود.

خوب است بدانیم برقراری روابط نامشروع، ریسك ابتلا به بیماریهای خطرناك، رسوایی، متاركه، طلاق، رفتارهای باجگیرانه یا رشوه‌خواهی، تهدید، تولد فرزندانی بیهویت و… را افزایش خواهد داد.