وکیل ملکی، هزینه وکیل ملکی تهران

وکیل ملکی، هزینه وکیل ملکی تهران

خصوصیات مناسب یک همسر ایده آل

خصوصیات مناسب یک همسر ایده آل

در گذشته بزرگتر‌ها نقش مهمی در ازدواج فرزندان و به‌ ویژه در انتخاب همسری ایده‌آل البته به‌ میل خودشان، ایفا می‌کردند و فرزندان هم معمولاً بدون هیچ مخالفتی می پذیرفتند.

اما امروزه نقش جوانان در انتخاب همسر آینده‌شان بسیار پررنگ‌تر از گذشته است. تا حدی که ملاک‌ها و معیارهای بسیاری نیز برای انتخاب شریک زندگی‌شان در نظر می‌گیرند. مطمئناً همه شما به‌دنبال همسری ایده آل و «مناسب» هستید. اما «مناسب» بودن از نظر افراد متفاوت است. در این میان دختران و پسران معیارهای جداگانه‌ای برای خود در نظر می‌گیرند. مثلاً پسران انتظار دارند همسر آینده‌شان مهربان، آسان‌گیر، پاک‌دامن، متواضع و فروتن و از همه مهم‌تر آراسته باشد. به همین صورت دختران نیز انتظار دارند که همسری خوش‌رفتار، باسخاوت، با اراده، قابل‌اعتماد و تکیه‌گاهی مطمئن داشته باشند.

معیارها و ملاك‌های مشترك

-ایمان، دین‌داری و باورهای صحیح
قران کریم نیز صراحتاً ایمان را از اصول اولیه انتخاب همسر بیان می‌کند. همان‌طور که در سوره مبارکه بقره می‌خوانیم: «زنان مشرک را تا ایمان نیاورده‌اند به زنی مگیرید و کنیز مومن بهتر از زن آزاد مشرک است، هرچند زیبایی او شما را به شگفت آورد، و به مردان مشرک تا ایمان نیاورده‌اند زن مومن ندهید و برده مومن بهتر از مرد آزاد مشرک است، هرچند شما را به شگفت آورد. آنان شما را به سوی آتش فرا‌می‌خوانند.» از این آیه چنین استنباط می‌شود که داشتن ایمانی محکم مهم‌تر از برخورداری از طبقه‌ای بالاست. پای‌بندی به دین انسان را از انجام گناه و اعمال خلاف باز می‌دارد.

-اصالت خانوادگی
یکی از مهم‌ترین معیارهای انتخاب همسر اصالت خانوادگی است‌. اصالت به‌معنای واقعی یعنی شخص از خانواده‌ای باشد که واقعا در تربیت و رشد معنوی او تلاش کرده باشند و الگوهای اخلاقی و رفتاری صحیحی در اختیار آن‌ها قرار داده باشند و به آن پای‌بند باشند.

-حُسن خلق
اساس زندگی زناشویی، سازگاری، تفاهم و همکاری است که تنها در سایه اخلاق نیکو تحقق می‌یابد. رسول اكرم (ص) می‌فرماید: «همانا برانگیخته شدم تا مكارم اخلاق را بین مردم زنده كنم.»

برخی از مصادیق خوش‌اخلاقی چنین ذکر شده‌اند: تواضع عاقلانه، انعطاف‌پذیری، صله‌رحم، بخشش، حیا، عفت و پاکدامنی، سازگاری، نیکی به پدر و مادر، صبر و راستگویی.

-سلامت جسم و روان
ابتلا به بیماری‌های لاعلاج یا بیماری‌های روانی باعث می‌شود که کارکردها و اهداف مورد‌نظر ازدواج به‌طور شایسته تامین نگردند.

-کفویت و همانندی
بنیادی‌ترین اصل در ازدواج که باعث آرامش انسان می‌شود، اصل همتایی و ‌هم‌کفو بودن است. آرامش در سایه ازدواج با فردی حاصل می‌شود که همتای ماست نه فراتر یا فروتر از ما. بنابراین در نظر گرفتن همه ابعاد سنی‌، جسمی، روحی و روانی، فرهنگی و علمی برای رسیدن به ازدواجی استوار و پا برجا لازم و ضروری است‌.

این‌ها معیارهای مشترکی است که هر دختر و پسری برای رسیدن به خوشبختی و آرامش واقعی، که هدف اصلی هر ازدواجی به حساب می‌آید، در نظر می‌گیرند و همسر آینده خود را بر مبنای آن‌ها انتخاب می‌کنند. البته معیارهای دیگری هم وجود دارند که جنبه اختصاصی‌تری دارند و جزء ملاک‌های مشترک محسوب نمی‌شوند و به تفاوت سلیقه و طرز فکر افراد بستگی دارند و باعث می‌شوند «مناسب» بودن از نظر افراد مختلف تعابیر مختلفی داشته باشد.