مضرات مصرف زیاد کولا(نوشابه)

 

به گزارش (Health Day News) کارشناسان هشدار دادند که نوشیدن بیش از اندازه کولا می‏تواند خطر مشکل ماهیچه ای را که hypokalemia (کمبود پتاسیم خون) نامیده می‏شود، بالا ببرد.

 

محققان یونانی می‏گویند، در افراد مبتلا به کمبود پتاسیم خون، مشکلاتی در عملکرد عضلات حیاتی بدن وجود دارد. علائم می‏تواند از ضعف خفیف تا فلج جدی عضله باشد.

این تحقیق روی افرادی که بیش از حد کولا می‏نوشیدند (2 تا 9 لیتر در روز)، انجام شد.

دو تا از این بیماران، زنان بارداری بودند که برای مقدار پایین پتاسیم خون به بیمارستان مراجعه کرده بودند.

یکی از آنها زن 21 ساله‏ای بود که روزی 3 لیترنوشابه کولا می نوشید و از خستگی، نداشتن میل به غذا و استفراغ دائم شکایت داشت. نوار قلبی وی حاکی از گرفتگی قلب بود و آزمایش خون او مقدار کم پتاسیم را نشان می‏داد.

دومین بیمار زن باردار دیگری بود که حدود 10 ماه، روزانه بیش از 7 لیتر کولا نوشیده بود. در این بیمار نیز سطح پتاسیم خون پایین بود و از ضعف عضلانی رنج می‏برد. هر دو بیمار پس از حذف نوشابه از رژیم غذایی‏شان و با دریافت پتاسیم خوراکی یا عضلانی، بهبودی کامل پیدا کردند.

دکتر Moses Elisaf از دانشگاه Loannina در این باره گفت:

ما بیشتر از هر زمان دیگری نوشابه مصرف می‏کنیم و مشکلات زیادی از نظر سلامتی به دلیل استفاده از این محصول نصیبمان شده است که شامل: مشکلات دندانی، پوکی استخوان، ایجاد سندرم متابولیک و دیابت می باشد.

همچنین شواهد نشان می‏دهد که استفاده ی زیاد از نوشابه موجب ایجاد هیپوکالیما (کمبود پتاسیم خون) می‏گردد.

دکتر Elisaf همچنین گفت: سه عامل مشترک در نوشابه‏ها وجود دارد که شامل: گلوکز، فروکتوز و کافئین است و می‏توانند موجب‏ هیپوکالمیا شوند. نقش هر کدام از این مواد در بروز هیپوکالمیا از طریق مصرف نوشابه هنوز مشخص نیست و ممکن است از یک بیمار به بیمار دیگر متفاوت باشد. اما به نظر می‏رسد که کافئین بیشترین نقش را دارد.

این نتیجه با مطالعات دیگری که روی محصولاتی با سطح بالای کافئین، اما بدون گلوکز و فروکتوز انجام شده است، نیز به‏ دست آمده است.

توجه کنید: که نوشابه‏های بدون کافئین نیز می‏توانند موجب هیپوکالمیا شوند، زیرا فروکتوزی که در داخل آنها وجود دارد، می‏تواند موجب اسهال و از دست دادن پتاسیم بدن شود.


پایگاه فرهنگی تفریحی ایران ناز